Bilim insanları, gezegenimizi yavaşça neyin öldürdüğü hakkındaki araştırmaları sırasında çok ilginç bilgilerle karşılaştılar. Kaynak: Bilim insanları, Dünyanın bitki örtüsündeki değişimi göstermek için 18 bin yıllık zaman çizelgesi oluşturdu
Araştırmacılar, Endonezya'daki 45 bin 500 yıl önce çizilen dünyanın en eski yaban domuzu resminin iklim değişikliği nedeniyle zarar görerek yok olmaya yüz tuttuğunu açıkladı.
Manavgat Irmağının denize döküldüğü Boğaz mevkiinde caretta carettalar ilk yumurtalarını bırakmaya başladı. DEKAFOK Başkanı Seher Ulaş, “Mayıs ayı itibari ile Caretta annelerimiz sahillerimize yumurtlamak için çıkış yapmaya başladı. Bu yılın ilk yuvası mendirek bölgemizde. Yuvamızı kafesle koruma altına aldık. Yavru çıkışlarının temmuz ayında başlayıp eylül ayı sonuna kadar devam edecek” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Hayvan Hastanesi kampüsünde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Başkan Güler, ekiplerin güzel bir iş ortaya çıkardıklarını ve buranın sadece Ordu’ya değil, çevre illere de ihtiyaç halinde cevap verebileceğini söyledi.
Ege Bölgesi’nin en önemli barajlarından biri olan Demirköprü Barajı’nda suların çekilmesi sonrası baraj altında kalan eski yerleşim yerine ait 1926 yılında yapılmış olan cami minaresi de ortaya çıktı. Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan baraj bir yandan Gediz Ovası’na can verirken bir yandan da bölge halkının balıkçılık yaparak geçimini sağlıyor.
Kemer ilçesinin Çıralı sahilinde ilk caretta caretta yuvası tespit edildi. Ulupınar Çevre Koruma Kooperatif Başkanı Habib Altınkaya, geçen yıl 100 yuvada 7 bin 729 yumurtanın belirlendiği, 3 bin 177 yavru caretta carettanın denizle buluştuğu Çıralı’da, bu yıl daha büyük rakamlar beklediklerini söyledi.
İzmir Göztepe Rotary Kulübü’nün, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile birlikte her yıl düzenlediği uluslararası fotoğraf yarışmasının 7.’si sonuçlandı. Kaynak: Dünya bizim evimiz teması ile çevre sorunlarına dikkat çektiler