Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan çiftçi Mesude Helvacı, nisan ayında ektiği karpuzları kasım ayında hasat etmeye başladı. Yaz meyvesi olarak bilinen karpuzun sonbaharda hasat edilmesi dikkat çekerken, karpuzların dayanıklı bir tür olduğunu belirten Helvacı, "Bu karpuzları, yeşil karpuz tohumlarından diktim. Üç kök bostandan bir traktör karpuz aldık. Halen daha yemekteyiz. Tadı çok güzel, dayanıklı bir tür. Kasım ayındayız ama halen ürün veriyor. Ama son günlerde sabahları oluşan kırağı nedeniyle artık kurumaya başladı. Son hasadımızı yaptık" dedi.
Eski tohumların mutlaka korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Gerçekten eski bir cins olan yerli karpuz tohumlarından yetiştirilen karpuzları tadı bir başka olmakta. Yerli karpuzlarımız dayanıklı olmasının yanında, verimi ve tadı da farklı olmaktadır. Bu nedenle yerli tip olan bu karpuzların tohumları alınarak gelecek kuşaklara aktarılmasında yarar vardır" diye konuştu.
Kış ortasında karpuz yetiştirdiler
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir üzüm üreticisi nisan ayında ektiği karpuzları kışın hasat etti.
YORUM EKLE
1
Kanada Başkanı Trudeau'ya, Greta şakası:...
2
Çiftçiler "Model Üretim Projesi" ile...
3
ÖĞRENCİLER GİTTİ KAMPÜS TİLKİLERE KALDI
4
GERCÜŞ OVASI KORUMA ALTINA ALINDI
5
BOLU KÖROĞLU DAĞLARI'NDAKİ ŞELALELER DONDU
6
KÖYÜNÜN SU İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN 5 KEZ...
7
Türkiye’de10 kişiden yedisi iklim değişikliği...
8
Karadeniz’de ‘gizli fay’ tedirginliği
9
Akıllı şehir özellikleri nelerdir?
10
Köpek büyüklüğünde yüzlerce kertenkele ortaya...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler