Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) öncülüğünde Konak’ta düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilciyle jeotermal ihalesine konu olan bazı köylerden gelen vatandaşlar katıldı.
EGEÇEP Sözcüsü Alime Yalçın Mitap, yaptığı açıklamada İzmir’in 16 ilçesindeki 33 sahada jeotermal kaynak sahası olarak kiraya verilecek arazilerin verimli tarım alanları olduğunu belirtti.
Arama ve işletme faaliyetlerinin Ege Bölgesi’nin geleneksel tarım ürünleri olarak bilinen ve büyük oranda ihraç edilen incir, üzüm, zeytin ve kestane gibi ürünleri olumsuz etkileyeceğini iddia eden Mitap, çalışmalar sırasında sıyrılacak bitkisel toprak miktarının belirsiz olduğunu öne sürdü.
“Belediyeler davalara müdahil olmalı”
“İzmir halkını çiftçilerimizi, turizmcilerimizi ve tüm duyarlı kesimleri İzmir’in büyük bölümünde telafisi olanaksız zararlar doğuracağı açıkça bilinen jeotermallere karşı çıkmaya ve bu ihalenin iptalini istemeye çağırıyoruz” diyen Mitap, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyelerini de açılacak davalara müdahil olmaya çağırdı. Mitap, ihalelerin iptali için her türlü hukuki yollara başvurulacağını da sözlerine ekledi.
Basın açıklamasına katılan kuruluşlar, ihalenin yapılacağı 14 Kasım günü toplu olarak ihalenin iptali için dilekçe vereceklerini duyurdu.
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 14:56