İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Burger King'den Diyet Katkısı

ABD merkezli fast food devine göre, limon otuyla desteklenecek yeni diyet planı, sığırların metan salımını günde yüzde 33 oranında düşürecek.

İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Burger King'den Diyet Katkısı

Büyükbaş hayvanların geğirir, gaz çıkarır, dışkılarken yaydıkları metanın küresel ısınmada önemli rol oynadığının saptanmasının ardından daha az et tüketilmesi eğilimi hız kazanırken, fast food sanayi zemin kaybetmeme çabasına koyuldu.

LİMON OTU SAYESİNDE ÜÇTE BİR AZALMA

Dana eti ürünleriyle meşhur Burger King, sığırların düşük karbonlu diyetine 100 gram limon otu eklemeye başladığını duyurdu.

Böylelikle metan salımını azaltmayı amaçladığını ifade eden fast food devine göre, yeni diyet planı, sığırların metan salımını günde yüzde 33 oranında düşürecek.

Şirket, limon otuyla beslenen sığırlardan elde edilecek bifteğin ilkin Austin, Los Angeles, Miami, New York, Portland kentlerindeki restoranlarda servis edilen 'Whopper'larda kullanıma girmekte olduğunu ifade etti.

Sindirim sürecinden daha az metan çıkmasını sağlayan yeni formülün açık kaynaklardan elde edildiğini ve uygulanmasının çok kolay olduğunu aktaran Burger King, bunun üzerinde Meksiko ve Kaliforniya eyaletlerindeki profesörlerle birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER