Merkezdeki uzmanlar uzay uçuşlarında kontrolün, zorluk derecesine vurgu yapmaktalar. Çünkü araştırma/sondaj aracı, yörüngesinin en uzak noktasından 400 milyon kilometre uzaklıkta bulunan ve “kızıl” gezegen diye de anılan Mars’ın yüzeyine iniş yapmak için yedi aylık bir yolculuk gerçekleştirecek.
Uydu kontrol merkezinden yapılan açıklamaya göre, test sonuçları her iki merkezin de Mars üzerinde bulunacak araçların kontrolünün gereklerine yanıt getirebilecek kapasitede.
Esasen iki istasyon da Chang’e-2, Chang’e-3, Chang’e-4 ve deneme modeli Chang’e-5 dahil Çin’in Ay keşif araçlarının kontrol görevlerini başarıyla üstlenmişti.
Jiamusi istasyonu, 66 metre çapındaki Asya’nın en büyük uydu anteniyle çalışmakta. Bunun yanısıra, 35 metre çapındaki dört antenden oluşan Çin’in ilk derin uzay gözlem anten sistemi de, bu yılın sonuna değin Kaşgar istasyonunda hizmete girecek.
Çin, Mars keşfi için gözlem ağını güçlendiriyor
Çin, Tianwen-1 uzay aracını Mars’a Temmuz sonu ila Ağustos başı arasında göndermeyi öngörüyor. Araştırma aracı Dünya-Mars dönüşüm yörüngesine oturtulur oturtulmaz Kuzeybatı Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Kaşgar ve Kuzeydoğu Çin’in Heilongjiang eyaletindeki Jiamusi kontrol merkezi gözlem istasyonları izleme desteği sağlamaya başlayacak.
YORUM EKLE
1
Foça Biyogaz Enerji Santrali tanıtıldı
2
İstanbul, Ankara Ve İzmir'de en çok konut...
3
Küresel ısınma için büyük araştırma Türkiye'den...
4
Dikkat : Bu çiçeği koparana 62 bin lira ceza!
5
Fatih sondaj gemisi Karadeniz'de ilk sondajına...
6
60 yılda 35 metre eridi, bir havluluk yer kaldı
7
Greta, 1 milyon euroluk ödülünü iklim ve çevre...
8
İklim krizi: Kutup ayılarının nesli 80 yıl içinde...
9
Define Arama Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı
10
‘Kanal İstanbul, kente ölümcül bir darbe vuracak’
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler