ÇED aşamasında olan maden işletmesine, örgütlenen köylüler karşı duracak. Tınaz, Bağkaya, Yeşilbağcılar, Eskihisar’da yemyeşil toprakların kuruması, sularının kirlenmesi bölge insanının hatırasında acı bir iz bırakmış. MUÇEP, AYÇEP, Muğla Barosu, Muğla Tabip Odası, MUSKİ, Menteşe Belediyesi gibi kurumların temsilcileri de halkın yanında yer alıyorlar. Santralin ve besleyen kömür ocaklarının bölgede neden olduğu sağlık sorunlarına, ekonomik ve ekolojik yıkıma dikkat çekiyorlar.
Ankara’dan bakarak Muğla’nın verimli toprakları ve üzerinde yaşayanlar ile ilgili karar verenler, Meclis’te parmak kaldırmadan önce bölgeye mutlaka gelmeliler. Yeni maden ruhsatı kararı yaklaşık 6 bin insanı etkileyecek. Tüm ekonomik sıkıntılara rağmen topraklarında huzurla yaşamak isteyen köylüler, Yatağan Termik Santralı’nın genişlemesi için hazırlanan projeyi hükümet kabul ederse başka kentlere göç etmek zorunda kalacak. Muğlalılar, yaşama, insana, toprağa, bölge halkının hatırasına saygı bekliyor..
Köylüler Ankara’dan kurdun, kuşun nasiplendiği zeytini, inciri, cevizi korumanın, hayatı korumakla eşdeğer olduğunu anlaması bekliyor.
Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 10:16