ÇEVRE HABER - Çevre Deniz ve Ülkemiz İçin

Erikli’den, Dünya Su Günü’nde sürdürülebilirliğe Vurgu

SEKTÖR

Dünyanın çeşitli yerleşim alanlarında milyonlarca insanın çeşitli nedenlerle güvenli suya erişemediği günümüzde; artan nüfus, hızla kirlenen su kaynakları ve iklim değişikliği dünyanın kısıtlı su kaynakları üzerindeki baskıyı artırıyor. Birleşmiş Milletler tarafından her yıl farklı bir temayla bu soruna dikkat çekilen 22 Mart Dünya Su Günü’nün bu seneki teması “Su ve İklim Değişikliği”

Türkiye’nin lider ambalajlı su şirketi Erikli Genel Müdürü S. Serdar Seyhanlı, 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle, su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanmasında kollektif çalışmanın önemine dikkat çekerek, operasyonlarında çevresel etkiyi en aza indirmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaştı. Seyhanlı, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içerisinde yer alan suyun ve çevrenin sürdürülebilirliği için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya borcumuz var’’

Sözlerine, “Suyun ve yaşanılabilir bir dünyanın gelecek nesiller için en önemli miras olduğunu biliyoruz. Bu mirasın korunmasında önemli sorumluluklar üstlenen bir ailenin parçası olmaktan gurur duyuyor, Dünya Su Günü’nü suya olan tutkumuzu anlatabilmek için bir vesile olarak görüyoruz,” diyerek başlayan Seyhanlı, suyu yeryüzüne çıktığı haliyle tüm saflığı ve doğallığıyla koruyarak tüketicileriyle buluşturduklarını ve bunu yaparken de çok paydaşlı bir yönetim prensibi uyguladıklarının altını çizdi.

Sürdürülebilir bir gelecek için en önemli kriterlerin başında doğal kaynakların mevcut durumunu ve sürdürülebilirliğini tehlikeye atmayan çevresel bir ortam ve kolektif bir bilinç oluşturmanın geldiğine inandıklarını dile getiren Seyhanlı, ‘‘Kaynağından itibaren suyun verimli kullanılmasını hedefliyoruz. Fabrikalarımızdaki operasyonel süreçlerde kullandığımız suyun etkin şekilde arıtılarak doğaya geri kazandırılmasına, su ve çevreyle ilgili sorunların çözümüne çok paydaşlı yaklaşımla katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Son 10 yılda paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz farklı projelerle yaklaşık 500 milyon litre suyun doğada kalmasına katkıda bulunduk. Operasyonlarımızın tamamında ayak izimizi en aza indirmeye çalışıyoruz. Kullandığımız enerji ve sera gazı salınımını azaltmaya yönelik projeler uyguluyoruz. Son 5 yıldır yürüttüğümüz çalışmalarla yüz bin kişilik bir şehrin bir yıllık tüketimine eşdeğer bir enerji tasarrufu sağladık.’’ dedi.

“Atıksız bir dünya için çalışıyor, hiçbir ambalajımızın doğaya veya çöpe karışmasını istemiyoruz’’

Seyhanlı sözlerine, “Küresel ölçekte atıksız bir dünya yaratılmasına destek olmak için çalışıyoruz. Amacımız hiçbir ambalajımızın doğaya veya çöpe karışmaması. 2025 yılına kadar ambalajlarımızın %100 geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir olması için güçlü bir taahhütte bulunduk ve hızla çalışmalara başladık. Bu taahhüt altında geleceğe uyumlu yeni ambalajlar üretmek, ambalajların döngüsel ekonomiye kazandırılması için sistemli iş birlikleri geliştirmek ve toplumda bilinç oluşturmak yatıyor. Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmenin bir adım ötesinde; çevresel, ekonomik ve sosyal olarak sürdürülebilir bir altyapının oluşturulması için de paydaşlarımızla beraber hareket ediyoruz’’ şeklinde devam etti.

“Erikli İyilik Fabrikası kapıları tüm paydaşlarımıza açık”

Türkiye’nin en sevilen suyu olan Erikli’nin Uludağ eteklerinde bulunan tesislerinin kalite ve hijyeninin yerinde görülebilmesi için kapılarının tüm paydaşlara açık olduğunu belirten Seyhanlı sözlerini, ‘‘Biz suya olan tutkumuzun, suyu ve çevreyi korumak için gerçekleştirdiğimiz projelerimizin tüm paydaşlarımız tarafından yerinde görülmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle de kaynağından başlayan bu yolculuğu ve yaşamsal önemini anlatmak için kapılarımızı açıyoruz.” diye sürdürdü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.