Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın, "Gelecek tabaklarımızda yatıyor" başlıklı araştırmasının sonuçları açıklandı.
Dünya genelinde yaşanabilir alanlarının yaklaşık üçte birinde tarımsal faaliyetler yürütülüyor. Bu da vakfın verilerine göre, biyolojik çeşitlilik kaybına ve ormanların yok oluşuna yol açıyor.
Yine dünya genelinde üretilen ve küresel ısınmanın başlıca sebeplerinden olan sera gazının yüzde 21 ila yüzde 37'si de beslenme alışkanlıklarımızla ilgili.
Raporda bu konuyla ilgili olarak, "Beslenme alışkanlığımızı değiştirmediğimiz sürece, etkili bir iklim koruma siyaseti ve Paris İklim Zirvesi hedeflerini tutturmak mümkün değil" ifadesi kullanıldı.
Et tüketiminin yarı yarıya düşürülmesinin, sofralarda daha fazla sebze ve meyve yer almasının, beslenmeye bağlı sera gazı emisyonlarını ve doğal alanların tüketimini çok önemli oranda azaltacağı belirtildi..
Raporda, "Bugünkü beslenme alışkanlıklarımız, sahip olduğumuz tarım alanının neredeyse tamamını gıda üretimine ayırmamızı zorunlu kılıyor" denildi.
Dünya doğayı koruma vakfı raporu yayınladı
Dünya doğayı koruma vakfı raporu yayınladı
ÇEVRE HABER - Çevre Deniz ve Ülkemiz İçin ÇEVRE HABER - Çevre Deniz ve Ülkemiz İçin
GÜNDEM
ünya Doğayı Koruma Vakfı, beslenme konulu raporunda önemli uyarılarda bulundu. Raporda, insanların beslenme alışkanlıklarını değiştirmediği sürece, Paris İklim Zirvesi hedeflerini tutturmanın mümkün olmadığı belirtildi.
Paylaş: