ÇEVRE HABER - Çevre Deniz ve Ülkemiz İçin

14 adımda çevrenizi koruyun

ÇEVRE

Çoğumuz gezegenimizle ilgileniyor, çevre bilincine sahip kararlar alıyor ve iyi şeyler yapmak istiyoruz. Daha yeşil bir çevre konusunda iyi bir gelecek kurmak isterken hemen hemen hepimiz bunu nasıl inşa edeceğimize dair fikirsel bir boşluk içindeyiz. Ancak atacağımız küçük adımların çevreye sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede önemli olduğunu unutmayın. İşte çevre dostu olmak için atabileceğiniz küçük ama etkileyici 14 adım

Çevre bilinci yolculuğuna yeni başlayanlar için yapılacak ve yapılmayacak şeyler başlangıçta biraz zor görünebilir. Ancak bu hayatta her şeyde olduğu gibi, küçük adımlar atılarak harika şeyler yapabilirsiniz. Bu adımların bazıları çok küçük, önemsiz görünüyorlar ancak bilimsel araştırmalar, her küçük parçanın daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye geldiğinde önemli olduğunu kanıtlıyor. Bu nedenle sizin için, çevre dostu olmak için atabileceğiniz küçük ama etkileyici adımın bir listesini çıkardık.

İkinci el dükkanı Sadece bir kilogram kumaş üretimi 23 kilogram sera gazı üretiyor. Şimdi, moda olarak tarif edilen giyim tarzının akıl almaz hızını düşününce hayli ürkütücü bir tablo ortaya çıkıyor. Bu yüzden bu kıyafet tüketim hızına dahil olmamak ve çevre için bir adım atmak için ikinci el veya eski mağazalardan alışveriş yapmayı ve arkadaşlarınızla kıyafet değiştirmeyi düşünün.

Poşet çaylardan vazgeçin

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, çay poşetlerinin her çay bardağına milyarlarca mikro plastik bıraktığını buldu. Bir dahaki sefere çay için alışveriş yaparken, poşet yerine toz çay satın almayı düşünün.

Şarj edilebilir pillere geçin

Pillerin içinde bulunan bileşenler toprağa büyük zarar veriyor. Bu yüzden şarj edilebilir pillere geçerek, hem toprağı koruyabilir hem de uzun vadede tasarruf sağlarsınız. 

Haftada bir kez etsiz yemekler yapın

Bir kiloluk sığır eti üretmek için yedi veya daha fazla kilo tahıl ve bir porsiyon et içinse 3192 litre su gerekir. Mümkün olduğunda meralarda beslenen ve sürdürülebilir şekilde yetiştirilmiş sığır eti seçin. Eğer vejetaryen değilseniz değilseniz haftanın belirli günlerinde etsiz yemekler yapmayı ve tüketmeyi tercih edin.

Giysilerinizi soğuk suyla yıkayın

Standart çamaşır makineleri her yıkamada yaklaşık 152 litre su kullanır. Bir dahaki sefere çamaşır yıkarken tam yüklediğinizden ve soğuk suyla yıkadığınızdan emin olun Buna ek olarak, bir kurutma makinesi kullanmak yerine, mümkün olduğunda havayla kurutun.

Geri dönüşüm tel askıları

İhtiyacınız olandan daha fazla tel askıya sahipseniz ve nereye koyacağınızı bilmiyorsanız (geri dönüşüm programlarının çoğu kabul etmeyeceğinden), en yakın kuru temizleyicilere götürebilirsiniz. Yeniden kullanım için askıları memnuniyetle kabul edecekler veya hurda metal toplayıcılara satacaklardır.

Prizlerinizi çıkarın

Bu yapabileceğiniz en kolay adım. Aslında çoğumuz yapmayı unutuyoruz. İhtiyacınız olmadığında elektronik cihazlarınızı - telefon, dizüstü bilgisayar şarj cihazları, elektrikli su ısıtıcısı vb. - fişten çekin. Kapalı olsalar bile, fişe takılı iken hala biraz elektrik kullanıyorlar.

Monitörünüzün parlaklığını azaltın

Monitör parlaklığınızı yüzden 100'den yüzde 70'e düşürerek, enerjisinin yüzde 20'sine kadar tasarruf edebilirsiniz.

Biyobozunur kum kullanın

Çoğu kedi kumu, asla bozulmayan bentonit kilden yapılır. Bu nedenle alışveriş alışkanlıklarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor. Bir dahaki sefere kedi kumu için alışveriş yaptığınızda, biyobozunur olanı tercih edin.

Eski duş başlığınızı değiştirin

Verimsiz duş başlıklarınızı verimli bir duş başlığı ile değiştirmek 3 bin 800 ile 30 bin 400 litre arasında tasarruf yapmanıza olanak saplar.

Spam e-postalardan vazgeç

Araştırmacılar, yalnızca spam e-postaların sıralanmasının ve filtrelenmesinin büyük bir elektrik tüketimine neden olduğunu ortaya koymuştur. Bu da spam e-postalarının 0,3 g karbon ayak izi bırakabileceğini gösterdi. Her yıl yaklaşık 62 trilyon spam mesajın gönderildiğini göz önünde bulundurun. Bu matematiksel denklemin sonuçları gerçekten göz korkutucu görünebilir, bu nedenle, gelen kutunuza ve dünyaya bir iyilik yapın ve almak istemediğiniz e-postaların aboneliğini kaldırın.

Hızlı teslimattan vazgeç

California Davis Üniversitesi Ulaştırma Araştırmaları Enstitüsü'nden Profesör Miguel Jaller'e göre, “Her birey online alışveriş yapıyor. Bu ürünlerin çok hızlı bir şekilde evlerinde olmasını istiyor. Bu, daha fazla araç, daha fazla trafik ve potansiyel olarak daha fazla emisyon yaratır. ”Şimdi, çevrimiçi alışveriş yapmak yerel mağazada alışveriş yapmaktan daha fazla emisyon anlamına gelmezken, iki günlük hızlı teslimattan vazgeçmek emisyonları azaltmada yardımcı olabilir. Bu nedenle, çevrimiçi alışveriş yaparken, birkaç küçük sipariş yerine büyük bir sipariş vermeye çalışın ve malların biraz daha uzun bir süre için gelmesini bekleyerek zararı azaltmaya çalışın.

Bambu diş fırçasına geçin

Her yıl yaklaşık 4 milyar plastik diş fırçası çöpe atılıyor, bir dahaki sefere diş fırçası alışverişi yaparken, biyolojik olarak parçalanabilen bambu almayı düşünün.

Bez çocuk bezi kullanın

Mümkün olduğunca bez bebek bezleri seçmeye çalışın çünkü çevreye zararı olmadığı gibi bebeğin cildine de zarar vermez. Ortalama bir bebekte 5 ila 8 bin çocuk bezi kullandığı tahmin ediliyor. Bu da 3,5 milyon ton atık depolama alanına eşittir. Tek kullanımlık çocuk bezine gerçekten ihtiyacınız varsa, çevre dostu bir markadan satın alın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.