Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitime, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevre yetkilileri, Körfez’de bulunan eğitim kurumlarının yöneticileri ve Körfez Belediyesi çevre birimi görevlileri katılım sağladı.
BİLGİLENDİRME YAPILDI
Yaşanılabilir bir Kocaeli için, yaşanılabilir bir Türkiye için atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını ifade eden yetkililer, “Yaşadığımız bu kenti, güzelliklerini tahrip etmeden gelecek nesillere aktarmak bizim öncelikli görevimiz. Vatandaşlarımızdan, gençlerimizden ricamız, çöpleri yere değil, geri dönüşüm kutularına atmaları. Amacımız atıkların doğa ile değil, geri dönüşüm kutuları ile buluşması” ifadelerine yer verdiler.
ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Ekipleri, Körfez’in belirli noktalara koyduğu atık kutularıyla, pet şişe, ambalaj atıkları, tekstil atıkları, cam şişe vb. atıkları ayrıştırarak topluyor.
ATIKLARI ATMAYIN, ARAYIN ALALIM
Körfez Belediyesi, ‘daha temiz ve yaşanabilir bir Körfez’ oluşturmak için yoğun çaba sarf ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, etrafa rast gele bırakılan ve kötü görüntü oluşturan hacimli atıklar için de 2 mobil ekip oluşturdu. Yetkililer, vatandaşların 500 00 50 numaralı çağrı merkezini arayarak, hacimli atıklarının alınmasını istemelerini ve adreslerini bırakmalarını bildirdi.