Antakya'da velilerden beton santrali protestosu: Çocuklarımızın geleceğini riske atmayın

Antakya'da veliler, okulun yanında kurulması planlanan beton santraline karşı bir araya gelerek çocuklarının sağlığı ve çevre için tehlike oluşturacak projeye tepki gösterdi.

Antakya'da velilerden beton santrali protestosu: Çocuklarımızın geleceğini riske atmayın

Antakya'da Defne Ekin Koleji velileri, okulun hemen yanında kurulmak istenen beton santraline karşı tepkilerini dile getirdi. Okul velileri adına açıklamayı yapan Nazlı Daskapan Baklacı, santralin hem çocukların sağlığına hem de çevreye vereceği zararlara dikkat çekti.

Baklacı, "Beton santralinin, çocuklarımızın eğitiminin ortasına kurulmak istenmesi kabul edilemez. Toz, gürültü ve çevre kirliliği içinde çocuklarımız nasıl bir eğitim alsın? Beton insandan kıymetli olamaz," diyerek santralin kurulmasının olumsuz sonuçlarına vurgu yaptı.

Veliler, 6 Şubat depreminden sonra yaşadıkları çevre felaketlerine bir yenisinin eklenmemesi gerektiğini dile getirerek, yaşam alanlarına beton santrali kurulmasına karşı olduklarını belirtti.

HALK SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA

Baklacı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Halkın tepkisine rağmen beton santrallerini şehrin ortasına kurdurmak en temel insan haklarından biri olan sağlıklı yaşama hakkının gasbedilmesi anlamına gelir. Buna izin veremeyiz!

Yakın zamanda Samandağ'da bunun örneği yaşandı. Hazır beton santralinin inşaat ruhsatı, yapı kullanma izni ve çalışma ruhsatı olmadığından yıkımına karar verilmiş olmasına rağmen beton santrali çalışmaya devam etmiştir. İşletme ile ilgili hazırlanan ÇED raporunda, işletmenin saat 08:00 – 17:00 saatleri arasında çalışacağı belirtildiği halde, işletme 24 saat esaslı olarak çalışmıştır. Gürültü ve toz hiç durmamaktadır. Eğer burada bu santralin kurulmasına izin verirsek  aynı senaryoyu burada da yaşamayacak mıyız? Bu senaryoyu bizim çocuklarımız ve halkımız yaşamasın diye biz bugün buradayız ve sesimizi duyurmaya çalışıyoruz."

ANTAKYA ÇEVRE KORUMA DERNEĞİ: GENÇLERİN SAĞLIĞI ŞİRKETLERİNİZDEN DAHA ÖNEMLİDİR

Velilere destek veren Antakya Çevre Koruma Derneği, ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Geleceğimiz olan gençlerimizin sağlığı rant uğruna şehri işgal eden şirketlerinizden çok daha önemlidir. Derhal bu yanlış karardan vazgeçip okulumuzun hemen yanında kurulmaya başlanan  bu beton santralinin iptal edilmesini istiyoruz. Konu ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları başta Hatay Valiliği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğünü, İl  ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini göreve davet ediyoruz ve yarınlarımızı yeşertecek çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkmanızı bekliyoruz." 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER